default-logo

Naleśniki z farszem z białej kiełbasy i pac choi

Ale sobie naleśniki wymyśliłam!

Są delikatne, pyszne i mają cudowny farsz.

Uwielbiamy białą kiełbasę a tutaj w farszu sprawdziła się znakomicie.

Kapusta pac choi dopełnia całości, polecam danie jak najbardziej.

Naleśniki z białą kiełbasą i pac choi.

Naleśniki z farszem z białej kiełbasy i pac choi


Naleśniki z farszem z białej kiełbasy i pac choi



Składniki: 4 porcje

Ciasto: 8 naleśników, 20 cm średnicy

  • 2 duże jaja
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka pasty z kiszonego czosnku
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki mąki pszennej graham T 1850
  • 1 – 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej T 650

Farsz:

  • 1 kapusta chińska pac choi
  • 1 łyżka kiszonej pasty z czosnku
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • 1 i 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka pikantnej pasty paprykowej sambal oelek
  • 700 g białej surowej kiełbasy
  • 1 łyżka oleju

Naleśniki z farszem z białej kiełbasy i pac choi


Naleśniki z farszem z białej kiełbasy i pac choi

Przygotowanie:

  • Najpierw zrobiłam ciasto.
  • Do miski wbiłam jaja, dodałam mleko, sól, wodę i dokładnie wymieszałam.
  • Dodałam pastę z czosnku i olej, wymieszałam.
  • Teraz wsypałam obie mąki i wymieszałam aby nie było grudek.
  • Ciasto odstawiłam na 2 godziny aby odpoczęło.
  • Jeśli za bardzo zgęstnieje wystarczy dodać wody, ciasto ma mieć konsystencję śmietanki słodkiej.
  • Usmażyłam 8 cienkich naleśników.
  • Kiełbaski obrałam z osłonek.
  • Kapustę pokroiłam w paski.
  • Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim kiełbasę białą, rozcierając ją tak aby powstały grudki.
  • Dodałam wtedy koncentrat, pastę paprykową, pastę z kiszonego czosnku oraz twarde części kapusty, liście zachowałam.
  • Smażyłam jeszcze 3 minuty.
  • Na naleśnikach układałam porcje mięsa i paski kapusty.

Naleśniki z farszem z białej kiełbasy i pac choi


  • Zwinęłam naleśniki w rulon, podgrzałam w piekarniku i podałam.

Naleśniki z farszem z białej kiełbasy i pac choi

Smacznego.

Autor przepisu: Dorota Owczarek

„Podróże małe i duże”

Naleśniki z farszem z białej kiełbasy i pac choi
Modraszka zwyczajna
About the Author

Leave a Reply

*