Kotlety z karczku w otrębach owsianych
0 Comment
sobota, 12 listopada 2011
Uwielbiamy takie polskie kotlety, chrupiąca panierka, pyszności.
Kotlety w panierce przygotowałam w ramach akcji GOTUJEMY PO POLSKU której patronem jest serwis zPierwszegoiTłoczenia
Składniki:
- kotlety z karczku (wedle potrzeb zjadających)
- otręby owsiane
- 1 jajo
- 2 łyżki mleka
- sól
- pieprz
Kotlety rozbiłam lekko tłuczkiem.
Jajo i mleko roztrzepałam i dodałam szczyptę warzywka oraz pieprz.
Kotlety umoczyłam w jajku a następnie panierowałam w otrębach owsianych.
Usmażyłam na oliwie z obu stron na rumiano.
Soliłam na patelni.
Podałam z różowymi kopytkami i sosem chrzanowo-musztardowym ale o nich potem.
Smacznego.
Przepis własny.