default-logo

Kotlety schabowe nadziewane pieczarkami

Kotlety schabowe nadziewane pieczarkami To kontynuacja (część 2) wpisów do bloga dotyczących przepisów moich rodziców (tutaj część 1 – U mamy). Jest to miejsce, do którego dodaję sprawdzone przepisy mojej mamy jak i mamy mojego męża, którymi chciałabym się z Wami podzielić. W większości są to tradycyjne i klasyczne dania oraz ciasta. Proszę, dodawajcie swoje uwagi i komentarze, dzięki którym podpowiecie też wiele innym użytkownikom. Zachęcam też do dodawania zdjęć swoich potraw. 0

19 4.63

Kotlety schabowe nadziewane pieczarkami

  • Schab
  • Kotlety
  • Obiad na niedzielę
  • Dania główne
  • Wieprzowina
  • Pieczarki

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1 kg schabu
  • oraz: jajko, bułka tarta, olej do smażenia, sól, pieprz

Przygotowanie

  • Pieczarki pokroić w kostkę lub na plasterki. Cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć pieczarki i cebulę, smażyć na większym ogniu aż pieczarki lekko się zrumienią a płyn całkowicie odparuje. Na koniec dodać masło, doprawić solą oraz pieprzem.
  • Schab pokroić na cienkie kotlety, rozbić je jeszcze bardziej tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Na każdy kotlet nałożyć farsz z pieczarek, złożyć na pół, obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć na złoty kolor.

Propozycja podania

młode ziemniaki / młoda kapusta / fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

  • Kotlety schabowe nadziewane pieczarkami
About the Author

Leave a Reply

*