Lubicie takie śniadanie? tak trochę na styl amerykański.
My czasami zajadamy takie śniadanko i powiem że jest pysznie, dlatego polecam.
Trzeba mieć dobre jakościowo jaja i pyszny bekon lub boczek świeżo wędzony i śniadanie będzie znakomite.
Śniadanie mistrzów – jaja na bekonie.
Składniki: 2 porcje
- 100 g bekonu lub boczku wędzonego
- 4 jaja
- czerwony pieprz
- sól morska
- garść rukoli
- kiełki kozieradki
Przygotowanie dania:
- Boczek bo taki miałam pokroiłam w cienkie plastry i ułożyłam na suchej patelni.
- Smażyłam aż się wytopił i stał chrupiący.
- Wtedy zlałam nadmiar tłuszczu i na boczku posadziłam jaja, oprószyłam solą i czerwonym pieprzem i smażyłam aż białka się ścięły a żółtko pozostało płynne.
- Podałam z kiełkami kozieradki i rukolą.
Smacznego.
Przepis z kuchni amerykańskiej
„Podróże małe i duże”
![]() |
Kościół Przemienienia Pańskiego w Staniszowie woj. dolnośląskie |