default-logo

Jaja na bekonie

piątek, 27 listopada 2020

Jaja na bekonie

Lubicie takie śniadanie? tak trochę na styl amerykański.

My czasami zajadamy takie śniadanko i powiem że jest pysznie, dlatego polecam.

Trzeba mieć dobre jakościowo jaja i pyszny bekon lub boczek świeżo wędzony i śniadanie będzie znakomite.

Śniadanie mistrzów – jaja na bekonie.

Jaja na bekonie


Jaja na bekonie

Składniki: 2 porcje

  • 100 g bekonu lub boczku wędzonego
  • 4 jaja
  • czerwony pieprz
  • sól morska
  • garść rukoli
  • kiełki kozieradki


Jaja na bekonie

Przygotowanie dania:

  • Boczek bo taki miałam pokroiłam w cienkie plastry i ułożyłam na suchej patelni.
  • Smażyłam aż się wytopił i stał chrupiący.
  • Wtedy zlałam nadmiar tłuszczu i na boczku posadziłam jaja, oprószyłam solą i czerwonym pieprzem i smażyłam aż białka się ścięły a żółtko pozostało płynne.
  • Podałam z kiełkami kozieradki i rukolą.


Jaja na bekonie

Smacznego.

Przepis z kuchni amerykańskiej

„Podróże małe i duże”

Jaja na bekonie
Kościół Przemienienia Pańskiego w Staniszowie woj. dolnośląskie
About the Author

Leave a Reply

*