default-logo

Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej to dla mnie najlepszy gulasz pod słońcem.

Dzięki „klejowi” który jest w mięsie jest treściwy i pachnący i bardzo smakowity.

Taki gulasz robię najczęściej do klusek które znakomicie „pływają” w tym znakomitym sosie.

Polecam gorąco.

Gulasz z pręgi wołowej.

Gulasz z pręgi wołowej



Składniki:

  • 750 g pręgi wołowej
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 3 duże cebule
  • 500 ml wody
  • 1/2 łyżeczki soli kala namak
  • 2 łyżki ziela kocanki
  • 1 łyżeczka kozieradki mielonej
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • olej do podsmażenia

Gulasz z pręgi wołowej

Przygotowanie gulaszu:

  • Mięso osuszyłam i pokroiłam na kawałki.
  • Obtoczyłam kawałki mięsa w mące i obsmażyłam na złoty kolor na oleju.
  • Potem zalałam mięso wodą, dodałam kozieradkę, kocankę, sól kala namak, pokrojone w piórka cebulę oraz sos sojowy i dusiłam mięso pod przykryciem przez 90 minut.
  • Doprawiłam do smaku solą, jeśli trzeba.

Gulasz z pręgi wołowej

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Gulasz z pręgi wołowej
Koźlarz
About the Author

Leave a Reply

*