default-logo

Gulasz z kurczaka z warzywami

Kiedy kurczaka połączyłam z warzywami, zrobił się przepyszny obiad.

No tak, praktycznie sam się zrobił.

Polecam zabieganym i zapracowanym, szybko i treściwie na talerzu.

Gulasz z kurczaka.

Gulasz z kurczaka z warzywami


Gulasz z kurczaka z warzywami

Składniki:

  • 300 g fileta z kurczaka
  • 3 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • sól ziołowa
  • olej do smażenia
  • 200 g fasolki zielonej mrożonej
  • 200 g mrożonego brokuła
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 łyżeczki mielonej trawy cytrynowej
  • 100 ml passaty pomidorowej z bazylią


Gulasz z kurczaka z warzywami


Gulasz z kurczaka z warzywami

Przygotowanie dania:

  • Kurczaka umyłam, osuszyłam, natarłam solą ziołową, sosem ostrygowym, pokroiłam w dużą kostkę i podsmażyłam na oleju na złoty kolor, podlałam sosem rybnym.
  • Teraz dodałam różyczki brokuł, fasolkę i passatę oraz pokrojoną w dużą kostkę paprykę i dusiłam 5 – 6 minut, aż warzywa i kurczak stały się miękkie.
  • Doprawiłam do smaku solą jeśli trzeba i wsypałam trawę cytrynową.
  • Całość posypałam posiekanym koperkiem,  podałam z proziakami.


Gulasz z kurczaka z warzywami


Gulasz z kurczaka z warzywami

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Gulasz z kurczaka z warzywami
Kopalnia uranu w Kowarach woj. dolnośląskie
About the Author

Leave a Reply

*