Filet z kurczaka pod brokułową pierzynką


Idealnie doprawiony filet z kurczaka pod brokułową pierzynką to super pomysł na rodzinny obiad. Mięso jest delikatne i soczyste a brokułowa pierzynka dodajemy mu aromatu i smaku.



Przepis na kurczaka pod brokułową pierzynką
jest bardzo łatwy i szybki. Wystarczy doprawić kurczaka, przygotować brokułową pierzynkę i wstawić całość do piekarnika. W międzyczasie można przygotować ulubioną surówkę.

Składniki do przygotowania tego dania są bardzo łatwo dostępne, dzięki czemu możemy zrobić zakupy w dowolnym sklepie.

Filet z kurczaka pod brokułową pierzynką to jedno z ulubionych dań w naszym domu. Zazwyczaj przygotowuję go z dodatkiem tradycyjnych ziemniaków i ulubioną surówką. Świetnie smakuje z dodatkiem surówki z świeżej białej kapusty

Filet z kurczaka pod brokułową pierzynką to idealny wybór na obiad, ponieważ danie to smakuje naprawdę rewelacyjnie. Przekonacie się sami, jeśli przygotujecie go w swoim domu.

PRZEPIS NA FILET Z KURCZAKA POD BROKUŁOWĄ PIERZYNKĄ

Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 100 g sera żółtego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 brokuła
  • 1 łyżeczka musztardy




Przygotowanie

  • Filety z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy na kotleciki i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy pieprzem, solą, przyprawą do kurczaka i papryką słodką.
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty.
  • Ser żółty ścieramy na tarce, wbijamy do niego jajko i dodajemy łyżkę majonezu oraz łyżeczkę musztardy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, rozprowadzamy na nim mieszankę sera żółtego z jajkiem, oraz układamy różyczki brokuła.
  • Całość wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut.




Filet z kurczaka pod brokułową pierzynką
Filet z kurczaka pod brokułową pierzynką